SvampTur – Plocka svamp med guide

Häng med på en guidad SvampTur i skogen! Vi plockar svamp tillsammans, och du får hjälp av svampkonsulenten Louise att identifiera svamp som är bra och säker svamp att plocka och äta! En svamputflykt är ett perfekt sätt att komma ut i skogen och uppleva naturen, samtidigt som du på denna svampkurs i Skånes svampmarker lär dig om vilka svampar du kan plocka och tillaga!

Svampkonsulenten Louise plockar stor kantarell

Säsongen för SvampTurer startar i september, varmt välkommen att anmäla dig längre fram! Datum för 2022 års SvampTurer kommer att publiceras i slutet av våren. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, använd formuläret nedan!

Anmäl ditt intresse här!

Integritetspolicy

***

Observera att svampsäsongen är kort, och platser till SvampTurerna kan bokas upp snabbt! Om du har speciella önskemål, om ni är ett kompisgäng som vill ha privat svampguidning eller kanske vill köra en heldag i skogen, eller om du vill göra en SvampTur någonstans utanför Skåne, se Boka privat svampguide.

Då det är begränsat med platser på varje SvampTur, bekräftas din bokning först när du får ett bekräftelsemeddelande per mail. Din anmälan blir då bindande (gäller ej intresseanmälningar via formuläret ovan utan specifikt angivet datum).

Guidad SvampTur

SvampTuren passar för den som är nybörjare i svampskogen eller som plockar någon enstaka svampart och vill lära sig att känna igen fler matsvampar och utöka sin kunskap om svamp – med en kurs om svamp blir din SvampTur säkrare! Då platsen för svampexkursionen beror av svamptillgången just då, kommer du att informeras om plats för svampexkursionen några dagar i förväg. Du behöver tillgång till bil för att ta dig till platsen.

Bra att ha med sig på SvampTuren är tåliga skor eller stövlar, kläder efter väder, svampkorg och svampkniv och om man vill lite fika.

SvampTur med provsmakning

Under en guidad SvampTur i skogen plockar vi svamp tillsammans, som vi sedan tillagar ute i naturen! Prova på nya matsvampar och få, förutom hjälp med artbestämning, även tips för tillagning av olika sorters svamp!

Varmt välkommen på SvampTur hösten 2022! Om du vill bli uppdaterad om när nya turer läggs ut, vänligen anmäl dig till nyhetsbrevet genom att fylla i ditt intresse nedan! Det går också att följa SvampTur på Facebook och på Instagram!