Svampkurs på distans

Den perfekta presenten till svampälskaren!

Vad kan vara en bättre present än en svampkurs på distans inför nästa svampsäsong? En hållbar och rolig födelsedagspresent, bröllopspresent eller 50-årspresent som den lyckliga mottagaren kan njuta av länge!

Köp svamppresent här!

Tomtar plockar svamp

För att köpa svampkursen som present: registrera dig med din egen mailadress, välj lösenord och ange gåvomottagarens mail i frågerutan – den som får presenten kan sedan använda sin egen mail för att logga in när gåvan överlämnats!

Följ en svampkurs på distans – titta på filmer om svamp och gör svampquiz när det passar dig!

Börja lära dig om svamp redan nu!

SvampTur anordnar svampkurser för dig som är nybörjare eller plockar ett par matsvampar och vill lära dig mer om svamp! Du kan välja att lära dig mer om svamp på plats i svampskogen eller genom att följa en distanskurs om svamp!

I onlinekursen om svamp lär dig svampkonsulenten Louise grunderna i artbestämning av svamp och var du kan hitta olika svampar. Du får också tips på hur du bäst kan ta tillvara svamp! Kursen är en distanskurs i grundläggande svampkunskap med fokus på matsvamp och dess förväxlingssvampar.

Svampkursen är uppbyggd av korta videos om svamp och quiz om svamp. Den består av sju delar samt en avslutande sammanfattning. Kursen tar ungefär 7 x 45 min att genomföra. Svampkursen är en onlinekurs som sker helt på distans utan fysiska träffar. Du kan själv välja när du vill titta på svampfilmerna och göra svampquizen, och du kan även se filmerna flera gånger! På detta sätt har du möjlighet att repetera dina nya svampkunskaper så att de verkligen sitter!

Innehåll, svampkurs på distans:

Svampkurs – Introduktion

Vad är svamp?

Var hittar man svamp?

Vad ska man ha med sig på SvampTur?

Allemansrätten för svampplockare

Våra farligaste giftsvampar

Att tillvarata och laga till svamp

Fler matsvampar och förväxlingsarter

Ännu fler matsvampar och svampgrupper

Svampquiz!

Om du är intresserad av distanskursen om svamp,

Svampkursen kostar 695 kr / person. Du betalar direkt på kurssidan. Du har därefter tillgång till onlinekursen i ett år, och kan titta hur många gånger du vill! Om du har några frågor om kursen, kontakta SvampTur här!

Louise, som skapat svampkursen, är svampkonsulent och har en bred erfarenhet av att skapa både onlinekurser och vanliga kurser. Hon har skapat och hållit kurser i juridik vid Malmö universitet, och har utöver svampkurser på distans även skapat och hållit kurser på distans i musikteori och miljöantropologi.

Vill du hellre lära dig om svamp ute i skogen, se Boka svampexkursion eller vill ha en privat guidning, se Boka svampguide!